De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ayam Pangang Pedis van Oma Meity

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Ayam Pangang Pedis van Oma Meity

Bereidingswijze

Snijd de kip in vier stukken en gril gaar op een grilrekje of in de oven. Snijd de knoflook in schijfjes en kneus fijn in de vijzel. Schil de gember en snijd in grove plakken. Verhit een pan met olie en fruit de knoflook en gember aan. Voeg de sambal, trassi, suiker en citroenbladeren toe en roer goed door. Snijd de djeruk purut in drieën en voeg toe. Laat even sudderen en voeg een scheutje water toe. Doe de kip erbij en laat circa 5 minuten smoren. Voeg suiker toe naar smaak.

Tip: Als het gerecht te pittig is kan dit geneutraliseerd worden met suiker.

Serveren
Serveer de Ayam Pangang Pedis met gekookte rijst en groenten.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.