De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ayam pangang pedis van oma meity

120 MIN
Ayam Pangang Pedis van Oma Meity

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Snijd de kip in vier stukken en gril gaar op een grilrekje of in de oven. Snijd de knoflook in schijfjes en kneus fijn in de vijzel. Schil de gember en snijd in grove plakken. Verhit een pan met olie en fruit de knoflook en gember aan. Voeg de sambal, trassi, suiker en citroenbladeren toe en roer goed door. Snijd de djeruk purut in drieën en voeg toe. Laat even sudderen en voeg een scheutje water toe. Doe de kip erbij en laat circa 5 minuten smoren. Voeg suiker toe naar smaak.

Tip: Als het gerecht te pittig is kan dit geneutraliseerd worden met suiker.

Serveren
Serveer de Ayam Pangang Pedis met gekookte rijst en groenten.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker