Pizzadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en de twee soorten olie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250 ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot een ronde plak van circa 0,5 centimeter dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het deeg 5 minuten voor in de oven.
Topping
Roer de roomkaas los met een garde en meng water en gembersiroop tot een gladde crème. Bestrijk de voorgebakken bodem met de crème. Snijd de tonijn in flinterdunne plakjes en leg op de pizza. Bestrooi met wasabinoten en sesamzaadjes en bak de pizza nog 2 minuten.
Wasabimayonaise
Meng de mayonaise met de wasabi en schep in een spuitzak.
Serveer
Snijd de frisee, cherrytomaatjes en radijsjes en verdeel ze over de pizza. Besprenkel met sesamolie. Spuit de wasabimayonaise in strepen over de pizza en garneer met Daikon Cress.
TIP: voor het deeg kneden kan je ook een keukenmachine gebruiken.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties