Arroz tapado

1
Makkelijk
Arroz tapado

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Arroz tapado
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Kook de eieren in circa 7 minuten hard. Pel de eieren en hak ze in kleine stukjes.

Verwarm de frituurpan voor op 170 °C.
Schil en snijd de aardappel in blokjes en spoel ze af met water. Droog goed af.
Frituur de aardappel in circa 2 minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Snelle tomatensaus
Pureer de tomaten met het water in de blender.

Arroz tapado
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook. Snijd de peper in dunne ringen, hak de koriander grof en ris de tijm.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook, peper, de helft van de koriander, tijm, komijn en versgemalen peper circa 2 minuten.
Voeg de tomatensaus toe en bak al roerend circa 5 minuten.
Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Voeg het gehakt de erwten en de wortelblokjes toe. Voeg wanneer het gehakt niet meer roze is het ei en de pindakaas toe. Voeg als laatste de aardappelblokjes toe en roer goed door.
Halveer de tomaten, snijd ze in plakjes en hak ze grof.

Serveren
Gebruik voor de opmaak de grootste stekerring. Schep eerst een laag rijst in de stekerring. Voeg vervolgens het vleesmengsel toe en dek af met een laag rijst.
Garneer met koriander, gehakte tomaat, aardappel en ketchup.

 

Ingredienten

4
Personen

Arroz tapado

  • 200 g rijst
  • 2 eieren
  • 1 grote aardappel

Snelle tomatensaus

  • 3 tomaten
  • 100 ml water

Arroz tapado

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 bos koriander
  • 3 takjes tijm
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 1 wortel
  • 400 g gehakt
  • 50 g doperwten
  • 1 el pindakaas
  • 2 tomaten
  • 1 fles ketchup

Extra nodig

  • keukenpapier
  • steekring
  • blender
  • frituur
Arroz tapado
Geef je waardering
1