Appel-rozijnencake

92
Makkelijk
Appel-rozijnencake

Ingredienten

1
Porties

Appel-rozijnencake

  • 60 g rozijnen
  • 40 g bruine rum
  • 115 g zachte boter
  • 115 g poedersuiker
  • 3 eieren
  • 130 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 3 appels
  • 2 el water
  • 60 g abrikozenjam

Extra nodig

  • 1 cakeblik
  • boter om in te vetten
  • bakpapier

Bereidingswijze

1 uur en 15 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet het cakeblik in met de boter en leg er een strook bakpapier in. Blancheer de rozijnen 1 minuut in water. Laat ze uitlekken en meng ze met de rum. Meng de boter met de poedersuiker en de eieren en roer de bloem en het bakpoeder erdoor. Meng de rozijnen en de rum erdoor. Schil en snijd de appels in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de helft van de appels in blokjes. Schenk de helft van het cakebeslag in het cakeblik en verdeel de partjes appel erover. Schenk de rest van het beslag erover en druk de appelblokjes langs de zijkant van het cakeblik in het cakebeslag. Bak de cake in de oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar. Verwarm het water met de abrikozenjam. Haal de cake uit de vorm, verwijder het bakpapier en bestrijk de bovenkant van de cake met de jam.

Appel-rozijnencake
Geef je waardering
92