De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel-porttaart

45 MIN
Appel-porttaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Olijvencake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem met het bakpoeder, suiker en het zout. Meng in een andere kom het ei, melk en de olijfolie. Meng het natte mengsel met het droge mengsel. Roer de olijven door het beslag. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Appelvulling
Week de gelatine in koud water. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes.  Verhit in een koekenpan de boter en bak de appel met de suiker en het kaneelpoeder circa 10 minuten tot de appel zacht is. Los de geweekte gelatine erin op. Pureer de appel met het bakvocht. Verdeel de appelvulling over de cakebodem.

Portmousse
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Breng drie vierde van de port aan kook. Roer de maïzena aan met de resterende port. Voeg toe aan de kokende port en roer goed door. Laat circa 1 minuut op laag vuur doorkoken.

Klop de eidooiers met de suiker luchtig en meng met de warme portcrème. Los de geweekte gelatine erin op en laat afkoelen. Spatel de lobbige slagroom erdoor. Steek de taartring licht in de olijvencake en bekleed de ring met cellofaanfolie. Schenk de appelvulling in de taartring en schenk vervolgens de portmousse erbovenop. Laat circa 2 uur opstijven in de vriezer. 

Marsepein
Meng het rode bietenpoeder met het bietensap tot een papje. Meng met de marsepein en kneed door tot de marsepein egaal roze is. Rol de marsepein uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Drapeer de marsepein om en over de taart. Bind het gouden lint om de taart. Meng het bietenpoeder met de poedersuiker en bestuif de taart ermee. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker