Peach cobbler

83
Makkelijk
Peach cobbler

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
1 uur en 30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 ᵒC. Halveer de perziken en snijd de pit eruit. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Meng de perziken met het vruchtvlees van de passievruchten, suiker, maïszetmeel, kaneel, nootmuskaat, sap van de limoen en de rasp van de sinaasappelschil. Bak de perziken circa 12 minuten in de oven.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng voor het deeg de bloem, vanillemerg, suiker, bakpoeder, een snufje zout en de pijnboompitten door elkaar. Snijd de boter in stukjes en kneed kort door het deeg zodat het een kruimelig geheel wordt. Voeg de melk toe en meng het geheel zonder het te kneden door elkaar. Verdeel het deeg over de perziken en bak het geheel in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Bestuif de peach cobbler met poedersuiker en een beetje kaneelpoeder. Geef er geklopte slagroom bij.

Ingredienten

4
Personen

Voor de vulling

  • 10 verse perziken
  • 2 passievruchten
  • 60 g suiker
  • 10 g maïszetmeel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel

Voor het deeg

  • 1 vanillestokje
  • 150 g bloem
  • 50 g suiker
  • 10 g bakpoeder
  • 40 g pijnboompitten
  • 75 g koude roomboter
  • 125 ml melk
  • geklopte slagroom voor erbij

Extra nodig

  • kaneel en poedersuiker om te bestuiven
  • ovenschaal
  • fijne rasp
Peach cobbler
Geef je waardering
83