Amandelcroissanttaart XXL
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rol 12 kleine croissants van het croissantdeeg.
-
Leg 7 croissants in een met bakpapier beklede cakevorm. Druk aan zodat het de hele bodem bedekt.
-
Leg de overige 5 croissants tegen de rand aan, ze mogen overlappen.
-
Leg een stuk bakpapier in het midden en giet hier de bakbonen in.
-
Bak de croissantbodem eerst 10 minuten met bakbonen en daarna 5 minuten zonder bakbonen.
-
Maak ondertussen de amandelvulling. Klop de suiker en boter luchtig.
-
Voeg daarna het amandelmeel, ei, bloem, vanille-extract en het zout toe en mix tot een glad beslag.
-
Giet het amandelbeslag in het midden van de croissantvulling.
-
Draai de oven terug naar 180 °C en bak ca. 20 minuten in het midden van de oven.
-
Laat de croissanttaart afkoelen.
-
Bestrooi met amandelschaafsel en poedersuiker en serveer.
0 reacties