De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amandelcroissanttaart xxl

Amandelcroissants zijn niet meer weg te denken uit de gemiddelde koffiebar. Krijg je geen genoeg van de zoete snack? Maak dan deze XXL-variant.

15 min voorbereidingstijd
35 min oventijd
amandelcroissant txxl

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Behoefte een sweet treat? Deze gigantische variant van amandelcroissant is dan echt iets voor jou. Extra lekker: het is onwijs simpel om zelf te maken."

Bereidingswijze

Amandelcroissanttaart XXL

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Rol 12 kleine croissants van het croissantdeeg. 

  3. Leg 7 croissants in een met bakpapier beklede cakevorm. Druk aan zodat het de hele bodem bedekt.

  4. Leg de overige 5 croissants tegen de rand aan, ze mogen overlappen. 

  5. Leg een stuk bakpapier in het midden en giet hier de bakbonen in.

  6. Bak de croissantbodem eerst 10 minuten met bakbonen en daarna 5 minuten zonder bakbonen.

  7. Maak ondertussen de amandelvulling. Klop de suiker en boter luchtig.

  8. Voeg daarna het amandelmeel, ei, bloem, vanille-extract en het zout toe en mix tot een glad beslag.

  9. Giet het amandelbeslag in het midden van de croissantvulling.

  10. Draai de oven terug naar 180 °C en bak ca. 20 minuten in het midden van de oven.

    Wanneer je merkt dat het croissantdeeg te donker wordt, dek dan de randen af met aluminiumfolie. Laat de amandelvulling onbedekt.

  11. Laat de croissanttaart afkoelen.

  12. Bestrooi met amandelschaafsel en poedersuiker en serveer.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker