De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kebab op indiase wijze

Kebab op Indiase wijze is een verrassend gourmetrecept die zeker de moeite waard is.

40 min kooktijd
Kebab op Indiase wijze

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Bij gourmetten denken we al snel (vega)hamburger in een pannetje. Maar wij gaan daar verandering in brengen en jou inspireren met onze gourmet specials. Gourmet-recepten waarmee je jouw tafelgasten mee kunt verrassen. Ga eens aan de slag met deze kebab op Indiase wijze. 

Bereidingswijze

  1. Rooster in een droge koekenpan het maanzaad. Voeg het kikkererwtenmeel toe en laat iets bruin kleuren.
  2. Pel en rasp de ui en knoflook. Schil en rasp de gember. Meng in een kom met het gehakt, zout, peper, specerijen, yoghurt en maanzaadmengsel en kneed goed door elkaar.
  3. Vorm worstjes van het gehakt om de spiesen. Leg op een schaal, dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  4. Pluk de muntblaadjes. Snijd de bosuien. Halveer de pepers overlangs, verwijder de zaadlijsten en hak grof. Maal de munt, bosuien, pepers, suiker, zout en azijn fijn in de keukenmachine. Doe over in een pot of kom en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  5. Leg de chapatis op een bord. Doe de yoghurt en mangochutney in kommetjes.

Aan tafel: 

  1. Bak de chapatis op de gourmetplaatplaat tot ze kleuren en iets opbollen. Bak de kebabs op de plaat bruin en gaar. Eet met de chapatis, een lepel yoghurt en verse chutney van munt en mangochutney.

Tips Jet:

  • Laat houten spiesen weken in koud water, zodat ze niet verbranden tijdens het grillen
  • Chapati is een Indiaas plat brood gemaakt van (volkoren) tarwemeel, water en zout.

Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze verrassende gourmet-recepten > 

Maak jij net zo'n lekker (al dan niet beter) gourmet-gerecht? Dan maak jij misschien wel kans op €5000! Stuur hier jouw gourmetpannetje in > 

In Nederland worden rond de feestdagen volop de gourmetpannen aangezet. In de Gourmet Specials schuift Jet van Nieuwkerk iedere aflevering aan bij de gourmettafel van een nieuwe familie. Daar maakt ze kennis met het gezin en hun gourmettradities. Ook duikt onze chef samen met één iemand van de familie de keuken in om de rest van het gezin en de kijker te inspireren met verrassende nieuwe gourmetgerechten. Nieuwsgierig naar de recepten? Die vind je natuurlijk bij ons op de website. 

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker