- Rooster in een droge koekenpan het maanzaad. Voeg het kikkererwtenmeel toe en laat iets bruin kleuren.
- Pel en rasp de ui en knoflook. Schil en rasp de gember. Meng in een kom met het gehakt, zout, peper, specerijen, yoghurt en maanzaadmengsel en kneed goed door elkaar.
- Vorm worstjes van het gehakt om de spiesen. Leg op een schaal, dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Pluk de muntblaadjes. Snijd de bosuien. Halveer de pepers overlangs, verwijder de zaadlijsten en hak grof. Maal de munt, bosuien, pepers, suiker, zout en azijn fijn in de keukenmachine. Doe over in een pot of kom en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Leg de chapatis op een bord. Doe de yoghurt en mangochutney in kommetjes.
Aan tafel:
- Bak de chapatis op de gourmetplaatplaat tot ze kleuren en iets opbollen. Bak de kebabs op de plaat bruin en gaar. Eet met de chapatis, een lepel yoghurt en verse chutney van munt en mangochutney.
Tips Jet:
- Laat houten spiesen weken in koud water, zodat ze niet verbranden tijdens het grillen
- Chapati is een Indiaas plat brood gemaakt van (volkoren) tarwemeel, water en zout.
Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze verrassende gourmet-recepten >
Maak jij net zo'n lekker (al dan niet beter) gourmet-gerecht? Dan maak jij misschien wel kans op €5000! Stuur hier jouw gourmetpannetje in >
0 reacties