Broccolischotel met pasta
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snijd de prei in reepjes en de broccoli in roosjes. Snijd de knoflook fijn.
-
Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoliroosjes de laatste 2 minuten met de pasta mee.
-
Bak de spekreepjes in een koekenpan voor 4-5 minuten. Voeg de fijngesneden prei en knoflook toe aan de pan en bak 4 minuten mee.
-
Verhit de roomboter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe aan de pan en laat al roerend 1 minuut bakken.
-
Schenk al roerend beetje bij beetje de melk in de steelpan en meng tot een gladde saus.
-
Haal de pan van het vuur af en roer de helft van de geraspte kaas door de saus heen. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout.
-
Giet de rigatoni en broccoli af en doe terug in de kookpan. Voeg hier het prei-spekjesmengsel en kaassaus aan toe en meng goed door elkaar.
-
Giet het het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak 10 in minuten goudbruin in de oven.
0 reacties