De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ajo blanco met abrikozen & tomaat-wortelgazpacho

30 MIN
Ajo blanco met abrikozen & tomaat-wortelgazpacho

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Ajo Blanco
Wel de abrikozen circa 15 minuten in lauwwarm water en giet af. Houdt enkele amandelen apart voor de garnering. Snijd de korstjes van de boterhammen en laat het brood en de overige amandelen een paar minuten in de melk weken. Pel en plet de knoflook. Pureer de geweekte abrikozen met een staafmixer. Voeg de knoflook, azijn en de inhoud van de kom met geweekt brood toe. Pureer tot een gladde puree. Voeg zoveel koud water toe tot er een romige vrij dikke soep ontstaat. Voeg beetje bij beetje wat citroenolie toe en breng verder op smaak met een beetje zout. Laat de soep in de koelkast in circa 1 uur ijskoud worden. Besprenkel de soep voor het serveren met wat olijfolie. Hak de apart gehouden amandelen grof en strooi over de soep.

Tomaat-wortelgazpacho
Kruis de tomaten aan de onderkant in met een scherp mesje. Dompel de tomaten circa 10 seconden in kokend water en spoel ze koud in ijswater. Verwijder het velletje van de tomaten.

Pers de wortels uit in een sapcentrifuge. Pureer met de staafmixer of in een blender de ontvelde tomaten met het wortelsap, de suiker, een flinke scheut olijfolie, sherryazijn en een beetje zout naar smaak. Voeg eventueel koud water toe indien de soep te dik is. Druppel er vlak voor het serveren wat citroenolie of nog wat olijfolie over. Serveer gekoeld.

TIP: Als je geen sapcentrifuge hebt zou je ook wortelsap kunnen gebruiken, let dan wel altijd even op welke wortelsap je koopt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker