De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Afghaanse yoghurt met mediterrane groente en batbots (panbrood)

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Afghaanse yoghurt met mediterrane groente en batbots (panbrood)

Bereidingswijze

Batbots
Meng alle ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, met elkaar en kneed tot een soepel deeg. Voeg halverwege het kneden een klein beetje zonnebloemolie toe. Laat het deeg circa 10 minuten rusten.

Snijd het deeg in gelijke delen (1 deel per persoon). Bestuif de werkbank met bloem en rol de stukken deeg uit tot circa 0,5 centimeter dik. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de batbots om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar.

Mediterrane groente
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines en de courgette in plakken van circa 1 centimeter dik. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de salie fijn. Meng de groente met de knoflook, salie en een flinke scheut zonnebloemolie. Leg de groente op een met bakpapier beklede ovenplateau, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak circa 15 minuten in de oven.

Afghaanse yoghurt
Halveer de ingelegde citroen, verwijder het vruchtvlees en snijd de schil fijn. Pel en hak de knoflook. Snijd de munt en groene peper fijn. Meng de citroenschil, knoflook, munt en peper met de dikke yoghurt. Breng op smaak met de roze peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.