De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardappelkroketjes met koolsla

Meng voor de dressing in een grote kom de komijnzaadjes, mayonaise, yoghurt, azijn en honing door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Halveer de kool, verwijder de kern en snijd een halve kool zo dun mogelijk en meng door de dressing.

15 MIN
Aardappelkroketjes met koolsla

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Koolsla
Meng voor de dressing in een grote kom de komijnzaadjes, mayonaise, yoghurt, azijn en honing door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Halveer de kool, verwijder de kern en snijd een halve kool zo dun mogelijk en meng door de dressing. Verpak de rest van de kool in vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Meng alles goed door elkaar, dek af met folie en laat circa een half uur marineren.

Appel-perencompote
Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd de appels en peren in grove stukken. Stoof de appels en peren met een scheutje water, suiker en kaneel, met het deksel op de pan, op laag vuur in 5 tot 10 minuten gaar. Prak eventueel fijner met een vork.

Aardappelkroketjes
Verwarm de frituur voor op 180 °C. Meng de kaas door de aardappelpuree. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en maak er met behulp van 2 eetlepels kroketjes van. Schep de rijstcrackers in een hersluitbare zak en maak fijn met behulp van een deegroller. Kluts de eieren los in een kom en rol de kroketjes eerst door het ei en daarna door de rijstcrackerkruimels. Bak de aardappelkroketjes circa 3 minuten in de hete frituurolie en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren
Schep de appel-perencompote en de koolsla op bord en leg de kroketjes erbij.

Zonder dat we ons ervan bewust zijn gooit een Nederlander jaarlijks zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Zonde van het eten en van het geld! Door eten en verswaren beter te bewaren valt veel geld te besparen. Daarnaast hebben we het allemaal regelmatig druk, dus koken voor meerdere dagen levert ook veel tijdswinst op. Hoe kan je voedsel, dat je al bereid hebt, het beste bewaren en hoe houd je versproducten zo lang mogelijk goed? Estée geeft hier antwoord op. Ze laat namelijk niet alleen zien hoe je een lekker recept maakt, maar ze geeft ook bewaar-, bespaar- en combinatietips. Kortom, een programma waar iedereen wat aan heeft.

In Ten minste Eetbaar Tot laat Estée zien hoe je het voor krijgt om al je restjes op te maken of te hergebruiken. Gooi geen restjes meer weg! Houd vers langer vers en maak van je kliekjes nog een heerlijke maaltijd! Met onder andere bakpapier, afdekhoesjes, aluminium bakjes, aluminiumfolie en braadzakken maakt (en bewaart!) Estée hiermee gerechten zoals gepofte aardappelstamppot, andijviesoep met hamrolletjes, bananenbroodpudding met yoghurt en zoetzure kip. De producten zijn stuk voor stuk van Dumil, heb jij voedsel bereid- of bewaartips? Stuur ze naar de Facebook-pagina van Dumil.

“Get in the mood and use all your food!”

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker