Italiaanse pizza

Het begon allemaal... In Italië, natuurlijk. Hoelang geleden is niet helemaal bekend, maar in de 19e eeuw werd in elk geval de bekendste pizza geboren: Pizza Margherita. Vernoemd naar en gemaakt voor de koningin van dat moment, in de kleuren van de Italiaanse vlag: rood van de tomatensaus, wit van de mozzarella en groen van de basilicum. Sindsdien is dit de basis voor vele andere pizza's. 

Miniatuurvoorbeeld

Duitse Flammekuchen

De Flammekuchen, of ook wel tarte flambé, komt oorspronkelijk uit het grensgebied van Frankrijk en Duitsland. De dunne pizza werd vroeger op vlammen gebakken en belegd met crème fraîche, gerookte spekjes en ui. Je kan daar natuurlijk de lekkerste ingrediënten aan toevoegen, maar less is more! De basisversie is eigenlijk al heel smaakvol.

Miniatuurvoorbeeld

Turkse pizza

De lahmacun is in Nederland bekend als Turkse pizza. De pizza is behoorlijk populair in Nederland en wordt gezien als de ideale midnight-snack na een avondje stappen. Het deeg wordt belegd met gehakt een een pittige tomatensaus en vervolgens, lekker praktisch, opgerold. Al wordt ook deze pizza vaak gewoon plat gegeten. 

Miniatuurvoorbeeld

Franse pissaladière

De Fransen toverden de pizza om tot een heerlijke pissaladière. Belegd met gekarameliseerde ui en ansjovis op een laagje tapenade van zwarte olijven. In de linkerhand een stuk pissaladière en in de rechter een heerlijke Franse wijn. Het goede leven. 

Ook een leuke Franse touch: de brie-pizza royale van 24kitchen. 

Miniatuurvoorbeeld

Japanse okonomiyaki

De okonomiyaki doet denken aan een pizza, maar wordt stiekem ook wel gezien als een Japanse pannenkoek. Hoe je het ook wilt noemen, het gerecht barst van de verschillende groenten en vormt een heerlijke maaltijd. 

Miniatuurvoorbeeld

Amerikaanse Pizzaburgers

Waarom kiezen tussen pizza en hamburgers... Als je het ook kan combineren? In Amerika kunnen we natuurlijk niet om de burger heen, dus toveren we de pizza om tot een echte pizzaburger

Miniatuurvoorbeeld

Indiase naanpizza

Italy meets India, op deze naanpizza. Want in plaats van pizzadeeg, kan je natuurlijk ook naanbrood als basis gebruiken. Beleg het brood met een topping van hummus en gekruide aubergines en je hebt een heerlijke Indiase pizza.  

Miniatuurvoorbeeld

Arabische sucuk pizzaatjes 

Deze schattige mini 'pizzaatjes' worden belegd met Arabische sucukworstjes, pijnboompitten en granaatappelmelasse. Leuke hapjes om te maken voor bijvoorbeeld bij de borrel. 

Miniatuurvoorbeeld