1. Pizza carbonara met ei, ham en kaas

Twee van onze favorieten gerechten in één. Meng 1 fijngesneden teen knoflook, een half bakje roomkaas en een klein scheutje melk tot saus. Smeer hiermee de pizzabodem in. Beleg daarna met pancetta, parmezaan en breek een ei in het midden en plaats in de oven voor 10-15 minuten. Top af met verse peterselie. Et voilà: een carbonara pizza. 

Miniatuur

2. Mexicaanse tacopizza met nacho's, zure room, gehakt en bruine bonen

Rul het gehakt in de pan met ui, bruine bonen en tacokruiden. Smeer de pizzabodem in met een mengsel van tomatensalsa en zure room. Top af met het gehaktmengsel, geraspte kaas, stukjes nacho en eventueel jalapeño. Stop de pizza in de oven voor 10-15 minuten tot de korst bruin is en de kaas gesmolten. 

Miniatuur

3. Carpacciopizza met parmezaan en truffelmayonaise

Simpeler kan het niet: smeer de pizzabodem in met passata, voeg hier parmezaan aan toe en leg in de oven voor 10-15 minuten. Hierna voeg je de carpaccio, pijnboompitten, rucola en extra parmezaan toe en top af met truffelmayonaise.  

Miniatuur

4. Pizza met perzik, kip en gorgonzola

Vergeet pizza Hawaï, in 2019 eten we pizza met gorgonzola, kip en plakken perzik. Leg de ingrediënten in deze volgorde op de pizzabodem en laat hem in de oven glijden. Top eventueel af met balsamicostroop.

Miniatuur

5. Pizza met gekaramelliseerde pompoen, taleggio en pecorino

De pompoen karamelliseren we vooraf in de pan met boter en suiker. Dit leggen we op de pizzabodem samen met de taleggio en pecorino. Leg voor 10-15 minuten in de oven en voeg hier voor het serveren rucola aan toe. 

Miniatuur

6. Pizza met vijg, rucola en manchego

Zeg vaarwel tegen de tomatensaus. Deze pizza met vijg heeft niets anders nodig dan wat manchego (of geraspte parmezaan), rucola, rode ui en eventueel een pepertje. 

Miniatuur