De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tarte flambée

Wie lust er nou geen tarte flambée, oftewel flammkuchen?

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tarte flambee

Bereidingswijze

Meng de bloem met gist en het water. Voeg het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie 1 uur rijzen op kamertemperatuur.


Verwarm de oven voor op 250 ºC. Pel de uien en snijd in halve ringen. Rasp de Gruyèrekaas. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot een ronde plak van circa 0,5 centimeter dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de 100 g crème fraîche, de uien, de gerookte spekblokjes en de Gruyèrekaas erover. Bak de tarte flambée 5 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. 

Tip: Verpak het deeg wat overblijft met plasticfolie en vries in voor een volgende keer.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.