Tarte flambée

69
Makkelijk
Tarte flambée

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
1 uur en 10 minuten totale tijd

Meng de bloem met gist en het water. Voeg het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie 1 uur rijzen op kamertemperatuur.


Verwarm de oven voor op 250 ºC. Pel de uien en snijd in halve ringen. Rasp de Gruyèrekaas. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot een ronde plak van circa 0,5 centimeter dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de 100 g crème fraîche, de uien, de gerookte spekblokjes en de Gruyèrekaas erover. Bak de tarte flambée 5 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Tip: Verpak het deeg wat overblijft met plasticfolie en vries in voor een volgende keer.

Ingredienten

10
Porties

Tarte flambée

  • 500 g bloem
  • 270 ml water
  • 1 zakje gist
  • 1 mespuntje zout
  • 2 uien
  • 50 g Gruyère kaas
  • 100 g crème fraîche
  • 50 g gerookte spekblokjes

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bakpapier
Tarte flambée
Geef je waardering
69