De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Top 6 sauzen bij biefstuk en ossenhaas

"Sausje bij de biefstuk? Heerlijk! Behalve zout en peper, kun je allerlei sauzen serveren. Van een bearnaisesaus tot tot wildsaus en pepersaus, vind hieronder de beste saus bij biefstuk, ossenhaas of steak."

pepersaus recept biefstuk

Chef aan het woord

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

Sauzen bij biefstuk

Biefsguk is de ster van de avond, en met onderstaande sauzen maak je het stukje vlees helemaal af. 

Sauzen biefstuk

  • Steak béarnaise met Vlaamse frietjes

    Deze steak béarnaise met frietjes is een echte Vlaamse klassieker. Met deze heerlijke maaltijd kan je niet de mist ingaan.

    voorbereidingstijd 45 min
    wachttijd 120 min
    Een recept van Wim Ballieu
    Wim Ballieu
  • Steak met zelfgemaakte kruidenboter

    Steak is een enorm populair stukje vlees. Medium-rare gebakken is ie natuurlijk het allérlekkerst. In dit recept leggen we uit hoe je dat eenvoudig zelf voor elkaar krijgt.

    voorbereidingstijd 40 min
    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk
  • Champignonroomsaus

    Een klassieke champignonroomsaus maken is nog nooit zo eenvoudig geweest als met dit recept. Heerlijk met een stukje vlees.

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Biefstuk met pepersaus

    Ultiem uitpakken? Deze biefstuk met pepersaus is nog lekkerder dan dat je 'm bestelt bij een restaurant. 

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Hertenbiefstuk met wildsaus

    Hertenbiefstuk met wildsaus is een smaakvol hoofdgerecht voor het kerstdiner. Niet moeilijk en je maakt gegarandeerd indruk!

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk
  • BBQ-ossenhaas met salsa verde en loaded hasselback-aardappelen

    Voor populaire barbecue-recepten ben je bij ons aan het juiste adres! Vandaag maken ossenhaas en hasselback-aardappelen.

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld

Welke saus bij welk stuk vlees?

Saus bij ossenhaas

Ossenhaas of chateaubriand heeft een subtiele smaak en malse structuur. Hier passen het beste met subtiele romige sauzen als bearnaisesaus, champignonsaus, portsaus, wildsaus of rodewijnsaus

steak bearnaise

Saus bij biefstuk

Biefstuk is veelzijdig en kan gecombineerd worden met allerlei soorten sauzen. Denk aan chimichurri, pepersaus, wildsaus, portsaus, kruidenboter, of champignonsaus

Miniatuur

Saus bij steak

Vettigere stukken steak als ribeye of entrecot passen wat stevigere of juist zuurdere sauzen. Denk aan chimichurri, salsa verde, pepersaus, kaassauzen of kruidenboter.

Miniatuur

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.