Biefstuk Chimichurri

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Aardappels en maïskolven uit de oven

Snijd de roseval aardappels in gelijke stukken. Snijd de maïskolven in dikke plakken. Verdeel de roseval aardappels en de maïskolven over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheut olijfolie en bestrooi met de cayennepeper en een beetje zout. Hussel alles goed door. Bak de roseval aardappels en de maïskolven in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.                                          

Biefstuk chimichurri

Pel en snijd de knoflook grof. Pureer met een staafmixer de knoflook, peterselie, rode wijnazijn, chilivlokken, olijfolie en een beetje zout. Verwarm een grillpan. Besmeer de biefstuk met de chimichurri en gril om en om in circa 6 minuten gaar. (bewaar de rest van de chimichurri voor de salade). Laat de biefstukken op een bord met aluminiumfolie erover rusten. Snijd de biefstukken in plakken

Tomatensalade

Snijd de tomaten in blokjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Giet de zwarte bonen af en spoel ze schoon. Meng in een kom de tomaten, ui, zwarte bonen en de resterende chimichurri.

Serveren
Verdeel de roseval aardappels, maïs en de salade over borden. Leg hier wat plakjes biefstuk op. 

Ingredienten

4
Personen

Biefstuk chimichurri

  • 400 g biefstuk
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 30 ml olijfolie om in te bakken

Aardappels en maïskolven uit de oven

  • 600 g roseval aardappels
  • 4 maïskolven
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el cayennepeper

Tomatensalade

  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 400 g zwarte bonen

Extra nodig:

  • bakpapier
  • staafmixer
  • grillpan
  • kwastje
Geef je waardering
4