De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

biefstuk met kruidenboter en gegrilde groente

Een eenvoudig maar heerlijk gerecht met biefstuk!

30 min kooktijd
Biefstuk met kruidenboter en gegrilde groente

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 °C. 

Groente uit de oven

Leg de paprika’s, sjalotjes (ongepeld) en knoflook (ongepeld) op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en rooster circa 10 minuten tot de paprika’s gaan bladderen. Schep de groente in een kom, dek af met plasticfolie en laat circa 5 minuten staan. Pel de paprika’s. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de bovenkant van de sjalotjes en duw het zachte vruchtvlees eruit.

Kruidenboter

Pel en hak de knoflooktenen die uit de oven komen fijn. Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Meng de boter met de gehakte knoflook, peterselie, rasp van de citroenschil en een beetje zout en versgemalen peper.

Gegrilde courgette

Verwarm een grillpan voor. Snijd de courgette over de lengte in plakken. Smeer in met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de plakken courgette om en om in circa 5 minuten gaar.

Biefstuk

Bestrooi de biefstuk met een beetje zout en peper. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Schenk een beetje olie in de pan en bak de biefstukken circa 3 minuten op één kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten. Voeg een klontje boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter. Haal de biefstuk uit de pan en leg op een bord met aluminiumfolie erover. Laat de biefstuk circa 5 minuten rusten. Snijd het vlees in 4 gelijke stukken.

Aardappels

Leg de aardappels met 3 eetlepels water en een beetje zout in een glazen kom. Leg er een bord op. Zet in de magnetron en laat in circa 8 minuten op 900 watt garen. Halveer de aardappels.

Serveren

Verdeel de groente, biefstuk en aardappels over de borden. Serveer een beetje kruidenboter in de aardappels en bij de biefstuk. 

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker