Aardbeien bewaren

Gewassen aardbeien kun je prima bewaren, wel het liefst in de koelkast en met kroontje en al. Haal de aardbeien uit de verpakking en leg ze onafgedekt op een bordje of in een schaal naast elkaar, zodat ze niet kneuzen.

Aardbeien invriezen

Invriezen kan ook, handig als je telkens maar een paar aardbeien nodig hebt. Leg de aardbeien naast elkaar op een plat bord of op een bakplaatje en vries ze in. Verpak ze daarna in gesloten zakjes of bakjes en bewaar ze circa 8 tot 12 maanden in de vriezer. Ingevroren aardbeien kun je direct gebruiken in smoothies en sapjes, op (ijs)taarten en om ijs van te maken. Wil je ze toch liever ontdooid hebben? Laat ze dan enkele uren rustig op kamertemperatuur komen.

Bekijk de lekkerste recepten met aardbeien hieronder.

1. Klassieke aardbeienslof

Een aardbeienslof is altijd een goed idee en al helemaal als deze zelfgemaakt is.

AARDBEIENSLOF.jpg

2. Capresepizza met aardbeien en balsamicosiroop

Deze capresepizza is perfect voor een warme dag. Daarnaast is het ook nog eens een supermakkelijk recept!

Miniatuurvoorbeeld

3. Homemade aardbeiensorbet met basilicum

Wist je dat je thuis ook gewoon sorbetijs kunt maken? Probeer deze aardbeiensorbet eens, het heeft een heerlijke frisse smaak, perfect voor de warme dagen.

Miniatuurvoorbeeld

4. Broodje aardbeiensalade met balsamico azijn

Dit is de perfecte lunch als je het ons vraagt. Een heerlijk broodje met aardbeiensalade met balsamico azijn, eet smakelijk!

Miniatuurvoorbeeld

5. Pastasalade met kip, aardbeien, mozzarella en spinazie

Ook zo'n lekker gerecht: de pastasalade met kip en aardbeien. Vol van smaak en staat snel op tafel!

Miniatuurvoorbeeld

6. Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien? Jazeker! Het klinkt als de perfecte combinatie en geloof ons, dat is het ook!

Tiramisu met aardbeien

7. Aardbeien-kruimelcakes

Deze aardbeien-kruimelcakes zijn vegan, gluten- én lactosevrij. Het is een lekkere nagerecht!

kruimelcake