Salade met geitenkaas, spinazie, quinoa en aardbeien

3
Makkelijk
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Kook de quinoa in dubbel zoveel water; dus 1 liter water op 500 gram quinoa. Breng het mengsel in een pan aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en doe je een deksel op de pan. Laat zo ongeveer 15 minuten sudderen, totdat de quinoa al het water heeft opgenomen en gaar is. Roer de quinoa los met een vork en laat een beetje afkoelen.

Klop voor de dressing de azijn, mosterd en olijfolie met een garde. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan tot goudbruin. Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren.

Meng in een grote kom de spinazie met de afgekoelde quinoa, de aardbeien en de dressing. Verdeel over vier borden. Verkruimel de zachte geitenkaas over de salade en maak af met het geroosterde amandelschaafsel.

Tip: ook erg lekker met stokbrood erbij!

Ingredienten

4
Personen

Voor de salade

  • 250 g verse quinoa
  • 100 g verse bladspinazie
  • 120 g zachte geitenkaas
  • 4 el amandelschaafsel
  • 250 g aardbeien

Voor de dressing

  • 40 ml witte-wijnazijn
  • 0.5 tl gladde mosterd
  • 70 ml milde olijfolie
  • peper en zout
Geef je waardering
3