De meest eenvoudige manier om gember te schillen

Je hebt nodig: een lepel. Vervolgens moet je de gemberstronk alleen maar stevig vast te houden en met de lepel over de gember te schrapen. De schil komt nu makkelijk los en je vingers lopen niet het gevaar om onbedoeld bijgewerkt te worden.

Zonder schil kun je de gember minder lang bewaren, daarom kun je de gember in een zure vloeistof als rijstwijn, rijstazijn of verse limoensap leggen. Let op: dit kan wel invloed hebben op de smaak van de gember.

Lees ook: Opgelet: dit doet gember met je lichaam >

Kan je verse gember invriezen?

Ja, zeker! Dat kan. Er zijn zelfs verschillende manieren om dit te doen:

  • Vries de gemberwortel in zijn geheel in en rasp er een beetje vanaf wanneer je het nodig hebt. De rest van de gember leg je vervolgens gewoon weer terug in de vriezer. 
  • Je kan de gemberwortel ook alvast raspen vóórdat je het invriest. Leg de rasp dan op kleine hoopjes op een bord en leg het bord in de vriezer. Wanneer de hoopjes gemberrasp bevroren zijn, kan je ze bij elkaar in een bakje leggen om in de vriezer te bewaren. Heel handig, want nu kan je de gember per portie ontdooien! En zo blijft de gember tot wel zes maanden bruikbaar. 
  • Ook invriezen in plakjes of blokjes in een bakje is mogelijk. Je hoeft de gember dan in principe niet eens te ontdooien voor gebruik: meteen toevoegen aan de thee, smoothie of maaltijd is geen probleem.