Overslaan en naar de inhoud gaan

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Registreer in 1 minuut
24Kitchen homepage

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  • BBQ
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
  • 24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
de brigade
de brigade
De Brigade
  1. Home
  2. Populair
  3. Kervel
De basis van koken

Kervel

Kervel
Kervel

Kervel wordt gebruikt als keukenkruid. De smaak is fris en lijkt op een combinatie van peterselie en anijs. Gebruik kervel bij voorkeur vers, want gedroogde kervel heeft aanzienlijk minder smaak. Wanneer kervel wordt gebruikt bij warme bereidingen is belangrijk het kruid pas aan het einde toe te voegen, anders treedt er een fiks smaakverlies op. Naast gewone kervel is er ook Roomse kervel. Bij deze variant smaken alle delen van de plant, met name de zaden, naar anijs. Het blad en de zaden zijn alleen vers lekker, drogen veroorzaakt vrijwel volledig smaakverlies. Als Roomse kervel wordt gebruikt om gewone kervel te vervangen, is het raadzaam om peterselie toe te voegen.

Er zijn enkele giftige plantensoorten die veel op kervel lijken, zoals dolle kervel. Dolle kervel dankt zijn naam aan het feit dat koeien die hier te veel van eten zich gaan gedragen als suffe, wankelende dronkaards. Een andere plantensoort die veel op kervel lijkt is de gevlekte scheerling, één van de giftigste kruiden in Europa. De gevlekte scheerling werd door de Oude Grieken voor de voltrekking van de doodstraf gebruikt. De gevlekte Scheerling bevat het gif coniine, dat het zenuwstelsel aantast en in kleine hoeveelheden al dodelijk is voor mensen.

In Twente wordt kervel moeskruid genoemd. In België is kervelsoep een specialiteit.

Wil je graag met kervel koken maar mis je de inspiratie? Hieronder volgen enkele suggesties:

  • Kalfsbouillon met kervel en truffelolie
  • Venkel crémeuse met oester en sinaasappel melkschuim
  • Groentesoep met boerenkaas

 

 

 

Meer inspiratie

  • Kalfsbouillon met kervel en truffelolie
    30 min

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Miniatuurvoorbeeld

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Risotto met witte asperges, citroen en kervel
    35 min

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    24Kitchen logo

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 6 x de lekkerste zoete baksels
  2. Pompoenpitten roosteren? Dit is hoe je dat doet
  3. Moet ik aardbeien in de koelkast bewaren?
  4. Zo bak je kip heerlijk mals en sappig
  5. Rucola: deze heerlijke gerechten kun je er mee maken
  6. Wetenschapper: zo manipuleer je jouw eten zodat je sneller vol zit
  7. Dit is het verschil tussen ontbijtspek en bacon
  8. Drink jij melk uit de supermarkt? Let dan hierop
  9. Van deze groente verwacht je niet dat er veel koolhydraten in zitten
  10. Kersthapjes waarmee je indruk maakt!
  11. Is spelt écht zo gezond? Keuringsdienst van Waarde zocht het uit
  12. Voedingsexpert geeft tips over vleesvervangers
  13. Dit zijn onze 'geheime' tips voor de lekkerste quiche
  14. Een paar dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over kauwgom
  15. 5 x gezonde voordelen van zoete aardappel (+ recepten)
  16. Wauw! Deze 8 tosti-recepten wil je maken
  17. Heerlijke variaties op thee om zelf te maken
  18. 8 x recepten voor een doordeweekse dag
  19. 5 x de lekkerste recepten voor wentelteefjes
  20. Hoelang moeten groenten koken?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid , ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.’
Logo 24Kitchen
  • Receptenzoeker
  • Populair
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • HTML Sitemap
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Pinterest (externe link)
  • YouTube (externe link)
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C