Het van oorsprong Frans dessert waarvan de binnenkant uitloopt wordt ook wel moelleux au caramel of molten lava cake genoemd en is te vergelijken met een chocoladetaart of een soufflé. Het is maar net hoe je het ziet. En het allerleukste: je kunt ze met allerlei vullingen maken.

Ingrediënten

4 personen | 15 minuten

  • 100 g boter
  • 160 g pure chocolade
  • 200 g suiker
  • 120 g bloem
  • 4 karamel fudge blokjes
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • Cacaopoeder
  • 4 hittebestendige bakvormpjes
  • Airfryer

Karamel lava-cakejes:

  1. Smelt de chocolade met de boter au-bain-marie.
  2. Als de boter en chocolade gesmolten zijn, voeg je de bloem en suiker toe en roer je het geheel goed door elkaar.
  3. Voeg vervolgens één voor één de eieren en eidooiers toe. 
  4. Vet of spray de bakvormpjes en bestuif deze met cacaopoeder.
  5. Vul de vormpjes tot de helft met het chocoladebeslag.
  6. Plaats de karamel fudge blokjes in het midden van elk vormpje.
  7. Schenk de andere helft van het chocoladebeslag eroverheen. 
  8. Bak de karamel lava-cakejes ongeveer 10 á 12 minuten op 160 graden in de Airfryer. 

Tip:
Serveer de cakejes met een lekker bolletje vanille-ijs en een flinke dot slagroom. Eet smakelijk!