Wij lust altijd wel een puntje (lees kwart taart) van een smeuïge chocoladetaart. En vooral als het gaat om een exemplaar met gezouten karamel. 

Ingredienten

10
Personen

Bodem

  • 10 Medjool dadels
  • 75 g walnoten
  • 75 havermout
  • 2 el kokosolie

Kokoslaag

  • 90 g kokosrasp
  • 2 el kokosolie
  • 50 g onbewerkte cashewnoten

Karamel-chocoladelaag

  • 50 g amandelen
  • 2 el kokosmelk
  • 2 el pindakaas
  • 10 Medjool dadels
  • 1 handjevol pinda's
  • 100 g (vegan) chocolade

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Stap 1:
Doe de ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en mix tot een plakkerig deeg. Bekleed een bakvorm met bakpapier en druk de het deeg in de bodem. Laat uitharden in de koelkast terwijl je de rest van de taart maakt.

Stap 2:
Maak de kokoslaag. Voeg de kokosrasp, de kokosolie en de cashewnoten toe. Mix tot een romige spread toe aan de keukenmachine. Verdeel deze over de bodem en zet daarna 20 minuten in de koelkast.

Stap 3:
Maak de karamellaag. Zorg voor zachte dadels voor een smeuïge laag. Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in de keukenmachine en laat deze ongeveer 4 minuten draaien. Stop tussendoor even om de restjes van de zijkant bij het geheel te schrapen. Wanneer het mengsel zacht en stroperig is, smeer je deze over de kokoslaag heen en versier met pinda’s. Zet de taart een half uurtje in de vriezer.

Stap 4:
Smelt de pure chocolade au-bain marie. Haal de taart uit de vriezer en giet de chocolade er overheen en versier met amandelen, kokos, stukjes chocolade of cacaonibs en zet nog even in de vriezer. Snijd in stukken en geniet!

Dit recept komt van Living the Green Life.

Geef je waardering

6
24K gezouten carameltaart l.jpg
24K gezouten carameltaart.jpg