Allereerst is de geur een van de redenen waarom sommige mensen kaas links laten liggen. Bij de productie van kaas wordt melk namelijk behandeld met toegevoegde schimmels en bacteriën. Gedurende het proces vindt fermentatie plaats en dit zorgt voor de sterke en soms ook rotte geur. Volgens Harold McGee, schrijver en voedselwetenschapper, hebben mensen door de jaren heen geleerd om voedsel met deze geur te vermijden, aangezien het rot is en vaak niet veilig om te eten.

Wederom spelen je genen een rol

Daarnaast geldt voor kaas wat ook opgaat voor koriander, het wordt ook bepaald door je genen. Volgens het bedrijf 23andMe, dat zich specialiseert in het analyseren van DNA, is de chemische stof die ervoor zorgt dat sommige mensen koriander naar zeep vinden smaken ook terug te vinden in kaas.

Dat een aversie tegen kaas voor een gedeelte genetisch bepaald is, wordt ook onderschreven door een Franse studie, gepubliceerd in Frontiers in Human Neuroscience. Voor dit onderzoek warden 322 Fransen gevraagd aan een enquête mee te werken. Van de ondervraagden bleek 11,5% een oprechte hekel te hebben aan kaas. Een merkwaardige constatering, aangezien Frankrijk bekend staat om zijn hoge kaasconsumptie en liefde voor kaas. Ook deze resultaten suggereren dus dat er een verband is tussen je genen en je liefde voor kaas.

Lees ook: 15 lekkere recepten met kaas