Overslaan en naar de inhoud gaan

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Registreer in 1 minuut
24Kitchen homepage

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  • BBQ
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
  • 24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
de brigade
de brigade
De Brigade
  1. Home
  2. Populair
  3. Groente poffen & garen in zoutkorst
Kooktips

Groente poffen & garen in zoutkorst

Groente poffen & garen in zoutkorst
Groente poffen & garen in zoutkorst

Aardappels poffen heb je zelf misschien wel eens gedaan, maar ook andere groenten kunnen worden gepoft. Rode bieten, uien, wortels, pompoen, knoflook, knolselderij, aubergine, paprika’s, meiknol…

Wat is poffen?
Bij het poffen gaar of stoom je ingrediënten gaar in hun eigen vocht. Het levert een pure, geconcentreerde smaak als resultaat. In feite sluit je de groente op in hun eigen schil, met behulp van aluminiumfolie of een zoutkorst. Aroma’s en vocht kunnen zo niet ontsnappen.

Waar gebruik je het voor?
Gepofte groente kun je gebruiken als basis om verder te bereiden, zoals bakken, karamelliseren, glaceren, pureren, als basis voor soep, saus, mousseline, crème of mousse. Of verwerk de gepofte groente in ovenschotels, salades of andere gerechten.

Hieronder vind je een richtlijn op welke temperatuur, waarin en hoe lang je groente kunt poffen.

Ingrediënt

Waarin?

Oventemperatuur

Hoe lang?

Pompoen

Aluminiumfolie

175 °C of 85 °C

1 uur en 3 kwartier of 3,5 uur

Knolselderij

Zoutdeeg/zoutkorst

175 °C

1,5 uur

Ui

In schil in aluminiumfolie

175 °C

45 minuten

Zoete aardappel

Aluminiumfolie

190 °C

1 uur

Paprika

Aluminiumfolie

175 °C

45 minuten

Aubergine

Ingeprikt en met olie besprenkeld

200 °C

45 minuten

Bieten

Aluminiumfolie of zoutdeeg/zoutkorst

150 °C

1,5 uur

Meiknol

Zoutkorst

150 °C

45 minuten – 1,5 uur

Wortel

Aluminiumfolie

165 °C

45 minuten

Garen in zoutkorst
Deze techniek is vooral bekend bij vis, vlees of kip. Ook groente kun je verpakken in een zoutdeeg of een zoutkorst. Kies vooral stevige groente, zoals bieten, meirapen, knolselderij of pastinaak.

Het zout fungeert als een extra ‘oventje’ om de groente, de korst wordt hard die de warmte langzaam maar zeker doorlaat. Zo gaart de groente op lage temperatuur. Het geeft een intense smaak en een verrassingseffect als je de zoutkorst aan tafel openbreekt.

  1. 7x snelle courgette-recepten
  2. Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
  3. BBQ-recepten die je nog niet eerder hebt gezien
  4. 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
  5. Etentje op de planning? 6x recept-tips
  6. 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
  7. Hoe open je een oester?
  8. Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
  9. Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
  10. Kerstmenu 2024: 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel
  11. Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
  12. Miljuschka's culinaire hotspots
  13. Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
  14. Deze snacks passen perfect bij kombucha
  15. Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
  16. Omelet maken: zo doe je dat
  17. Tip! 4x originele multicooker-recepten
  18. Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
  19. 4x comfort food uit de multicooker
  20. Hoe bak je een zalm?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid , ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.’
Logo 24Kitchen
  • Receptenzoeker
  • Populair
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • HTML Sitemap
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Pinterest (externe link)
  • YouTube (externe link)
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C