turkse pizza

1. Turkse pizza

Wanneer we vragen wie er ooit 'lahmacun' heeft gegeten blijft het verassend stil. Onder zijn Nederlandse pseudoniem 'Turkse pizza' gaan de handen al snel de lucht in. Want zeg nu eerlijk: wie is er na het uitgaan nog nooit gezwicht voor deze Turkse delicatesse? Wij wel. Gelukkig hebben we een recept voor Turkse pizza waarbij je hem gewoon thuis kunt maken op basis van lams- of rundergehakt.

 

Pad Thai

2. Pad Thai

Een persoonlijke thuisbezorgdfavoriet. Wij delen hier een gemakkelijk recept waarbij je deze Thaise klassieker met garnalen in eigen keuken kunt bereiden - en dat binnen 30 minuten. Dat is sneller dan de bezorger het bij jou had kunnen afleveren. En leuker - dat vooral. 

Frietje stoofvlees

3. Frietje stoofvlees

Een klassieker uit de keuken van onze zuiderburen: een patatje stoofvlees. Deze serveren we natúúrlijk met handgesneden frieten en verse mayonaise. Hoe we dat doen leggen we uit in deze video. Leuk feitje: dit is één van onze best gelezen recepten aller tijden, dus populair mogen we hem best noemen. 

Foe yong hai

4. Foe yong hai

Dit is zo'n typisch gerecht dat we allemaal wel eens afgehaald hebben. Maar wist je dat je dit gerecht zonder al te veel moeite of ingrediënten zelf op tafel zet? Het geheim zit hem in het fijnsnijden van de groenten zodat ze makkelijk garen in de omelet. Wij delen een eigen recept voor foe yong hai op basis van shiitakes en doperwten. 

Luxe kapsalon

5. Luxe kapsalon

De kapsalon is ontstaan toen een kapper uit Rotterdam een schotel liet samenstellen bij het naburige dönerrestaurant met al zijn favoriete ingrediënten: patat, shoarma, kaas, knoflooksaus en sla. Ondertussen is er een ware kapsalon-discussie gaande waar het woord 'culinair erfgoed van de eeuw' is gevallen. Afijn, hoe het ook is ontstaan: wij zijn blij met de uitvinding. En om dat te vieren delen we het thuisrecept voor een kapsalon deluxe. Lekker. 

Hamburger

6. Hamburger

Wat is er lekkerder dan een vette hamburger die druipt van de kaas, uien en saus? Juist. Een zelfgemaakte hamburger die druipt van de kaas, uien en saus. Dus daar zijn we mee aan de slag gegaan. En met dit recept voor een huisgemaakte hamburger kun je dat zelf ook doen.