De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pad thai met garnalen en Thaise basilicum

Zin in noedels? Probeer eens deze overheerlijke pad thai met garnalen en Thaise basilicum.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pad thai met garnalen en Thaise basilicum

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Pad thai maak je hartstikke makkelijk zelf en dat is wel zo lekker. Wij leggen je uit hoe je dat doet."

Bereidingswijze

Pad Thai

  1. Snijd de gepelde rauwe garnalen door de lengte.

  2. Wel de rijstnoedels in gekookt zout water voor 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud stromend wat. Voeg een scheutje olie toe zodat de noedels niet aan elkaar plakken.

  3. Zet alles klaar voor je gaat roerbakken: Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosuien in ringetjes. Hak de pinda’s. Dep de garnalen droog.

  4. Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de knoflook en bosuien totdat ze een beetje kleuren. Voeg de garnalen toe voor circa 3 minuten. Schep alles uit de wok en houd apart.

  5. Verhit nog een scheutje olie in de wok. Roerbak het ei erin en tot het gestold is. Voeg de gehakte pinda’s toe.

  6. Voeg de tamarindepasta, vissaus, bruine suiker en sap van 1 limoen samen in een kom en kluts tot een geheel.

  7. Voeg de noedels, garnalen en saus toe in de wok en schep om.

  8. Scheur de blaadjes van de Thaise basilicum en voeg de helft samen met de taugé toe aan de wok en roerbak nog 30 seconden.

  9. Schep de pad thai op de borden. Snijd de chilipeper fijn en garneer met de overige Thaise basilicum, gedroogde garnalen en een partje limoen.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

20 jaar geleden voor het eerst geproefd op straat in Bangkok en dit is zoals het moet smaken. Nu voor het eerst zelf gemaakt. Voorwaarde is dat je alle ingrediënten gebruikt, als je iets mist dan is het direct een stuk minder. Dank voor het delen heren!

Guido Moonen
27-07-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.