Pad Thai
-
Snijd de gepelde rauwe garnalen door de lengte.
-
Wel de rijstnoedels in gekookt zout water voor 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud stromend wat. Voeg een scheutje olie toe zodat de noedels niet aan elkaar plakken.
-
Zet alles klaar voor je gaat roerbakken: Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosuien in ringetjes. Hak de pinda’s. Dep de garnalen droog.
-
Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de knoflook en bosuien totdat ze een beetje kleuren. Voeg de garnalen toe voor circa 3 minuten. Schep alles uit de wok en houd apart.
-
Verhit nog een scheutje olie in de wok. Roerbak het ei erin en tot het gestold is. Voeg de gehakte pinda’s toe.
-
Voeg de tamarindepasta, vissaus, bruine suiker en sap van 1 limoen samen in een kom en kluts tot een geheel.
-
Voeg de noedels, garnalen en saus toe in de wok en schep om.
-
Scheur de blaadjes van de Thaise basilicum en voeg de helft samen met de taugé toe aan de wok en roerbak nog 30 seconden.
-
Schep de pad thai op de borden. Snijd de chilipeper fijn en garneer met de overige Thaise basilicum, gedroogde garnalen en een partje limoen.
1 reactie