Kombucha

Kombucha is gefermenteerde thee. Dat wil zeggen dat aan vers gezette thee steeds een combinatie van bacteriën, gist en andere micro-organismen worden toegevoegd. Dit scheikundige proces veroorzaakt een explosie van smaak die je het beste kan vergelijken met die van een speciaalbier. Maar kombucha bevat geen alcohol en is ook laag in calorieën.

Foodpairing

De diepgang en complexiteit van smaak maakt kombucha perfect om te combineren met snacks. Deze vier verrassende snacks passen perfect bij dit frisse drankje.

1. Shrimp toast

Een garnalentoast met een pepertje en furikake smaakt superlekker met een kombucha in de smaak gember & citroengras. Het kruidige blus je goed af met deze frisse smaak.

Shrimp toast met furikake

2. Watermeloencarpaccio

Bij zo’n zomers gerecht hoort ook een fris zomerdrankje. De koriander-olie uit dit gerecht is een perfecte match met de smaak gember & citroengras.

Watermeloen carpaccio op een bord

3. Arayes

Dit streetfood-gerecht uit het Midden-Oosten wil je gewoon eens geproefd hebben. Het kruidige gehakt in de knapperige pita is een feestje bij elke hap. De kombucha in de smaak framboos, rozenextract en zwarte thee is de kers op de taart.

Arayes butcha

4. Asperge tempura

Tempura is misschien wel dé manier om je groente het lekkerste te bereiden. Deze hartige snack combineer je het best met een fris, bloemig drankje. De smaak framboos, rozenextract en zwarte thee is precies wat je zoekt.

Tempura asperge miso