De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

watermeloencarpaccio

Op zoek naar een frisse variant van carpaccio? Dit gerecht is precies wat je zoekt. Deze watermeloencarpaccio is hét gerecht voor een zomerse dag.  

20 min voorbereidingstijd
Watermeloen carpaccio op een bord

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

“Weet je waar ik nou echt blij van word? Watermeloen! Als ik dat proef word ik meteen vrolijk. Met dit recept maak ik er een fris voorgerecht van. Met korianderolie en bijpassende kombucha met gember en limoengras serveer jij zo de perfecte combinatie.”

Bereidingswijze

Watermeloencarpaccio

  1. Snijd de watermeloen doormidden en verwijder de schil. Steek hier met een ronde uitsteker ronde stukken uit. 

  2. Maak met een mandoline flinterdunne ronde plakken van de watermeloen. Als je geen mandoline in huis hebt, kun je ook een kaasschaaf gebruiken. 

  3. Meng de gembersiroop met de sojasaus.  

  4. Pureer de avocado samen met het limoensap met een staafmixer tot een gladde crème. Breng op smaak met zout en doe dit in een spuitzakje.  

  5. Verdeel de flinterdunne plakken watermeloencarpaccio op een bordje. Schep hier wat van de gember-sojasaus overheen.  

  6. Verdeel enkele toefjes van de avocadocrème over het bord. Druppel de korianderolie rondom de watermeloen en garneer af met de furikake. 

Korianderolie

  1. Blancheer de koriander 10 seconden in kokend water. 

  2. Leg vervolgens in een bak met ijswater. Haal de koriander uit het ijswater en knijp het water eruit. 

  3. Pureer de koriander fijn met de olie. Voeg eventueel extra olie toe als deze nog te dik is.  

  4. Leg een maatbeker klaar waar een klein zeefje in past en schenk de olie door het zeefje.  

  5. Breng de olie op smaak met zout en bewaar in een flesje. Je kunt de olie maanden bewaren in de koelkast en voor allerlei gerechten gebruiken.  

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker