Watermeloencarpaccio
-
Snijd de watermeloen doormidden en verwijder de schil. Steek hier met een ronde uitsteker ronde stukken uit.
-
Maak met een mandoline flinterdunne ronde plakken van de watermeloen. Als je geen mandoline in huis hebt, kun je ook een kaasschaaf gebruiken.
-
Meng de gembersiroop met de sojasaus.
-
Pureer de avocado samen met het limoensap met een staafmixer tot een gladde crème. Breng op smaak met zout en doe dit in een spuitzakje.
-
Verdeel de flinterdunne plakken watermeloencarpaccio op een bordje. Schep hier wat van de gember-sojasaus overheen.
-
Verdeel enkele toefjes van de avocadocrème over het bord. Druppel de korianderolie rondom de watermeloen en garneer af met de furikake.
Korianderolie
-
Blancheer de koriander 10 seconden in kokend water.
-
Leg vervolgens in een bak met ijswater. Haal de koriander uit het ijswater en knijp het water eruit.
-
Pureer de koriander fijn met de olie. Voeg eventueel extra olie toe als deze nog te dik is.
-
Leg een maatbeker klaar waar een klein zeefje in past en schenk de olie door het zeefje.
-
Breng de olie op smaak met zout en bewaar in een flesje. Je kunt de olie maanden bewaren in de koelkast en voor allerlei gerechten gebruiken.
0 reacties