De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tempura asperges

Alles is lekker uit de frituur! Al helemaal als het gaat om tempura. Zo maak je van asperges een volwaardige snack voor tijdens de borrel.  

15 min voorbereidingstijd
Tempura asperge miso

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

“De Japanse keuken is één van mijn favorieten. Deze snack is geïnspireerd op de veelzijdigheid en diepe smaken. De miso maakt dit gerecht een umami-explosie. Superlekker met een frisse kombucha in de smaak framboos, rozenextract en zwarte thee.”

Bereidingswijze

Tempura asperges

  1. Snijd de houtige onderkanten van de asperges. 

  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de maïzena en bruiswater. Breng op smaak met zout.

    Zorg ervoor dat het bruiswater extra koud is. Dat helpt het krokante laagje extra knapperig te maken. 

  3. Wentel de asperges door het mengsel en frituur de asperges 2-3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier. 

  4. Verdeel over een bord en serveer met de miso-aioli.

Miso-aioli

  1. Doe voor de miso-aioli de eierdooiers, azijn, mosterd en knoflook in het opzetbakje van de staafmixer en mix door elkaar. 

  2. Voeg de olie in een dunne, gelijkmatige straal toe. Blijf mixen totdat je een lobbige aioli hebt.  

  3. Breng op smaak met zout. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker