De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

garnalentoast met furikake

Op zoek naar een verrassende borrelsnack? Met deze kruidige garnalentoast steel je zeker de show. 

15 min voorbereidingstijd
Shrimp toast met furikake

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

“Deze garnalentoast is een lekker zomers recept. Lekker als voorgerecht of tapas. De snack smaakt extra lekker in combinatie met een kombucha in de smaak gember en citroengras. Zie jij jezelf al lekker in het zonnetje zitten?”

Bereidingswijze

Garnalentoast met furikake

  1. Schil de gember en snijd in stukken.

    Gember kan je supermakkelijk schillen met een lepel. Zo gooi je het minste weg.  

  2. Snijd de knoflook, bosui en rode peper in stukken. 

  3. Maal de garnalen samen met de gember, knoflook, bosui en rode peper tot een fijne pasta.

  4. Voeg de vissaus en het eiwit toe en mix kort nog even door. Breng op smaak met peper en zout.  

  5. Smeer de garnalenpasta royaal over de sneetjes brood.

  6. Leg de furikake op een plat bord en druk hier de besmeerde kant van het brood in. 

  7. Verwarm een koekenpan met een laagje neutrale olie en laat heet worden. 

  8. Bak de garnalentoast met de belegde kant naar beneden in 2 minuten goudbruin. Draai het brood om en bak nog 1 minuut.  

  9. Snijd diagonaal door de helft en serveer met een beetje chilisaus.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker