De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arayes

Ken je arayes al? Dit streetfood-gerecht met kruidig gehakt wil je echt eens geproefd hebben. 

15 min voorbereidingstijd
Arayes butcha

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

“Ik ben dol op de Libanese keuken. De kleurrijke gerechten, lekker gekruid en gecombineerd met frisse elementen zoals granaatappel en harissa. Perfect in combinatie met een kombucha in de smaak framboos, rozenextract en zwarte thee.” 

Bereidingswijze

Arayes

  1. Hak de peterselie en de knoflook fijn. Snipper de ui. 

  2. Meng het gehakt met de peterselie, knoflook, ui, ras el hanout, harissa en granaatappelmelasse en kneed door elkaar.

    Liever geen vlees? Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt.

  3. Snijd het platbrood in 8 punten en snijd de punten als een broodje tot net niet helemaal door.  

  4. Vul met behulp van een lepel het platbrood met het gehakt en duw plat.  

  5. Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak het platbrood aan beide kanten goudbruin. 

  6.  Serveer de arayes met de tahindip. 

Tahindip

  1. Meng de tahin, water en citroensap door elkaar. Breng op smaak met zout. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker