1. Kaasbroodjes

Ben jij dol op kaas? Dan mogen kaasbroodjes echt niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Deze hapjes zijn natuurlijk wel het lekkerst als je het zelf maakt. Het handige aan dit recept is dat je de broodjes in de oven zet en ondertussen lekker kan borrelen met je gasten. Ideaal!

Miniatuurvoorbeeld

2. Zalmpakketjes met spinazie

Een heerlijke combinatie: spinazie en zalm, maar dan in de vorm van een taartje. Deze pakketjes zijn perfect om te maken tijdens Oud en Nieuw en je zet er zeker een feestje mee op tafel. Duik nu alvast de keuken in en test het recept uit, zodat je zeker weet dat alles straks goed gaat.

Zalmpakketjes met spinazie

3. Appelflappen

Een erg populair gerecht tijdens de jaarwisseling zijn de klassieke appelflappen. Dat snappen wij wel, want er is natuurlijk niets lekkerder dan zelf gemaakte appelflappen. Je hebt er niet veel voor nodig om dit heerlijke hapje te maken en het eindresultaat is fantastisch!

Miniatuurvoorbeeld

4. Saucijzenbroodjes

Verras je gasten en maak eens je eigen saucijzenbroodjes, want dat is helemaal niet zo moeilijk en ook nog eens leuk om te doen. Alleen de geur al zorgt ervoor dat jij én je gasten gaan watertanden. Voor een beetje meer pit kan je wat sambal toevoegen.

Miniatuurvoorbeeld

5. Palmiers van oude kaas

Deze palmiers van oude kaas (koekjes van bladerdeeg) zijn echt een plaatje. Een heerlijk hapje voor bij de borrel of om gewoon even lekker van te snoepen. Het voordeel van deze palmiers is dat ze makkelijk zijn uit te delen en nog een tijdje houdbaar zijn als je ze goed bewaard.

Miniatuurvoorbeeld

6. Kersenflappen

Wil je eens iets anders proberen dan de klassieke appelflappen? Dan zijn deze kersenflappen met banketbakkersroom een echte aanrader! Een fantastische lekkernij die zoet van smaak is en ook nog eens snel klaar is.

Miniatuurvoorbeeld

7. Oma's appelbeignets

Een echte klassieker die zeker niet mag ontbreken tijdens Oud en Nieuw: de appelbeignets. Deze smaakvolle lekkernij is enorm populair tijdens de jaarwisseling. Iedereen zal je dankbaar zijn als je dit gerecht op tafel zet, want wie houdt er nou niet van heerlijke warme appelbeignets?

Miniatuurvoorbeeld

8. Hartige bladerdeegtaartjes

Ben je geen zoetekauw? Dan zijn deze taartjes de perfecte snack voor jou. Je maakt ze makkelijk en snel.

Hartige bladerdeegtaartjes

9. Snelle bladerdeegtaartjes met banketbakkersroom

Snel nog een gebakje nodig? Deze taartjes zet je binnen een handomdraai op tafel! In minder dan een uur zijn ze klaar om te serveren.

Miniatuur

10. Hartige viskoekjes

Met deze prachtige viskoekjes zet je een feestje op tafel. Onze chef Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

hartige viskoekjes

11. Tarte soleil met spinazie en feta

We brengen het zonnetje in huis met dit smakelijke recept. Voel je niet geïntimideerd door de bijzondere vormen want het is, letterlijk, in een handomdraai te maken. De feta en spinazie geven deze prachtige Tarte soleil een hartige twist.

Tarte soleil met spinazie en feta

Kremšnita

Dit gebakje kan je zien als het broertje van de tompouce. Deze combinatie van 2 knapperige lagen bladerdeeg en een vulling van luchtige vanillecrème wil je gewoon proberen.

Kremšnita