In Spanje kunnen ze er geen genoeg van krijgen. Als ontbijt, of tussen de lunch en diner zie je hordes Spanjaarden aanschuiven bij zogeheten churrerías - om daar de zoete lekkernij naar binnen te werken. Hoewel een bezoekje aan een churrería een must is, kun je churros ook gewoon zelf maken. 

Churros hebben een soezenbeslag als basis. Dit bestaat uit water, boter, meel en eieren. Maar in plaats van dat je het beslag in de oven bakt, zoals bij soezen gebeurt, frituur je het beslag op 180 graden Celsius. Het resultaat is een knapperige korst en zachte binnenkant.

churros met chocoladesaus en roomijs

Churros met chocoladesaus met roomijs

Hoe je traditionele churros con chocolate nóg lekkerder kunt maken? Met eigengemaakt roomijs natuurlijk. Een geweldige combinatie samen met verse, hete, churros uit het vet.  

tiramichurros

Tiramichurros

De liefdesbaby tussen tiramisu en churros: tiramichurros. Traditionele churros met een luchtige koffiesaus met vanille. Hier gooi je hogen ogen mee. 

hartige churros met kaasdip

Hartige churros met kaasdip

Churros hoeven natuurlijk helemaal niet zoet te zijn. Dat bewijzen we met deze overheerlijke churros met hartige kaasdip en bieslook. 

churros met hazelnotenganache

Churros met hazelnotenganache

Wil je uitpakken? Verruil de chocoladesaus dan voor hazelnoot-chocoladeganache. Heerlijk romig.