Churrosbeslag
Meng in een pan het water met de koffielikeur, suiker en de boter. Breng al roerend aan de kook. Voeg in één keer de bloem toe en roer goed door tot er een kleverig deeg ontstaat. Voeg het zout toe. Gaar het deeg tot het van de bodem loslaat. Schep de deegbal in een kom en meng de mascarpone en het ei erdoor. Roer tot een egaal beslag. Schep het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Laat het beslag circa 15 minuten rusten.
Luchtige koffiesaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met de oploskoffie aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker, koffiemelk en de koffielikeur los. Giet de kokende melk op de eidooiers en roer goed door. Giet de massa terug in de pan en gaar zonder te koken. Laat de koffiesaus iets afkoelen en meng de boter erdoor. Maak de saus schuimig met een staafmixer. Giet de luchtige saus in een sauskom.
Verhit olie tot circa 180 ºC. Knijp voorzichtig slierten beslag in de hete olie. Snijd de slierten op de gewenste lengte af met een mesje. Om te voorkomen dat het deeg aan het mes blijft plakken, dompel het mesje af en toe onder in een kopje koud water. Bak de churros om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Wentel de churros direct door de suiker en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de luchtige koffiesaus.
Meng in een pan het water met de koffielikeur, suiker en de boter. Breng al roerend aan de kook. Voeg in één keer de bloem toe en roer goed door tot er een kleverig deeg ontstaat. Voeg het zout toe. Gaar het deeg tot het van de bodem loslaat. Schep de deegbal in een kom en meng de mascarpone en het ei erdoor. Roer tot een egaal beslag. Schep het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Laat het beslag circa 15 minuten rusten.
0 reacties