De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tiramichurros

Meng in een pan het water met de koffielikeur, suiker en de boter. Breng al roerend aan de kook. Voeg in één keer de bloem toe en roer goed door tot er een kleverig deeg ontstaat. Voeg het zout toe. Gaar het deeg tot het van de bodem loslaat. Schep de deegbal in een kom en meng de mascarpone en het ei erdoor. Roer tot een egaal beslag. Schep het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Laat het beslag circa 15 minuten rusten.

50 min kooktijd
churros tiramisu

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Churrosbeslag
Meng in een pan het water met de koffielikeur, suiker en de boter. Breng al roerend aan de kook. Voeg in één keer de bloem toe en roer goed door tot er een kleverig deeg ontstaat. Voeg het zout toe. Gaar het deeg tot het van de bodem loslaat. Schep de deegbal in een kom en meng de mascarpone en het ei erdoor. Roer tot een egaal beslag. Schep het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Laat het beslag circa 15 minuten rusten.

Luchtige koffiesaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met de oploskoffie aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker, koffiemelk en de koffielikeur los. Giet de kokende melk op de eidooiers en roer goed door. Giet de massa terug in de pan en gaar zonder te koken. Laat de koffiesaus iets afkoelen en meng de boter erdoor. Maak de saus schuimig met een staafmixer. Giet de luchtige saus in een sauskom.

Verhit olie tot circa 180 ºC. Knijp voorzichtig slierten beslag in de hete olie. Snijd de slierten op de gewenste lengte af met een mesje. Om te voorkomen dat het deeg aan het mes blijft plakken, dompel het mesje af en toe onder in een kopje koud water. Bak de churros om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Wentel de churros direct door de suiker en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de luchtige koffiesaus.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker