Vanille-roomijs
Verwarm de melk en slagroom tot 50°C, haal daarna van het vuur. Schraap de vanillestokjes uit en laat het merg en de stokjes trekken in de melk. Zeef de stokken eruit. Klop de eidooier en het suiker tot een luchtige massa. Voeg het melk-roommengel al roerend aan de eidooiers toe en giet alles terug in de pan. Verwarm tot 82°C en giet het vervolgens in de ijsmachine. Laat de ijsmachine het mengsel tot ijs draaien.
Warme chocoladesaus
Verwarm de room met de boter. Hak de chocolade en los op in de warme room. Let op: maak niet te heet, anders verbrand de chocolade.
Churrosbeslag
Breng de melk met de boter en een snufje zout aan de kook. Roer de bloem er door met de spatel, blijf roeren tot het deeg gaat glimmen. Haal de pan van het vuur en roer de eieren er één voor één door. Wacht elke keer tot de eieren zijn opgenomen voor de volgende wordt toegevoegd. Laat het beslag afkoelen in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Verhit olie tot 180°C. Spuit banen beslag in de olie en bak goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
0 reacties