Vanille-roomijs
-
Verwarm de melk en slagroom tot 50°C, haal daarna van het vuur. Schraap de vanillestokjes uit en laat het merg en de stokjes trekken in de melk. Zeef de stokken eruit.
-
Klop de eidooier en het suiker tot een luchtige massa.
-
Voeg het melk-roommengel al roerend aan de eidooiers toe en giet alles terug in de pan.
-
Verwarm tot 82°C en giet het vervolgens in de ijsmachine. Laat de ijsmachine het mengsel tot ijs draaien.
Warme chocoladesaus
-
Verwarm de room met de boter.
-
Hak de chocolade en los op in de warme room. Let op: maak niet te heet, anders verbrand de chocolade.
Churrosbeslag
-
Breng de melk met de boter en een snufje zout aan de kook. Roer de bloem er door met de spatel, blijf roeren tot het deeg gaat glimmen.
-
Haal de pan van het vuur en roer de eieren er één voor één door. Wacht elke keer tot de eieren zijn opgenomen voor de volgende wordt toegevoegd.
-
Laat het beslag afkoelen in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Verhit olie tot 180°C. Spuit banen beslag in de olie en bak goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
0 reacties