Naast asperges zijn aardbeien misschien wel het bekendste zomerproduct van Nederland. We verheugen ons er maandenlang op en als de ‘echte’ volle grond aardbeien er eenmaal zijn, kan ons geluk niet op. Geen wonder als je je bedenkt hoe veelzijdig deze vrucht eigenlijk is.Wist je namelijk dat je aardbeien in zowel zoete als hartige gerecht kunt gebruiken? Denk aan traditionele jams, sauzen, desserts en smoothies, maar ook aan bijvoorbeeld salades en snacks. Vooral in combinatie met basilicum, balsamico azijn en/of geitenkaas komt de zoete smaak goed naar voren, maar ook door een frisse salade met bladspinazie of rucola smaken aardbeien heerlijk.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor de bijbehorende recepten: 

Het enige wat je hoeft te doen is de aardbeien te wassen & ontkronen en je kunt ze gebruiken voor wat je maar wil. Mocht je bang zijn dat ze niet op gaan; vries verse aardbeien in stukjes in op een bakplaat. Doe na een paar uur de bevroren aardbeien in een druk-en-sluitzakje en je hebt voorlopig genoeg verse aardbeien tot je beschikking!

Tip: aardbeien zijn ideaal als tussendoortje voor jong en oud. Was & bewaar ze met het kroontje en al zodat er geen water in komt en de volle smaak behouden blijft.

Kijk hier voor een heerlijke maaltijdsalade met aardbeien, geitenkaas en quinoa.

Of wat dacht je van deze crostini's met aardbeien en balsamico?