Crostata is een Italiaanse fruittaart met zanddeeg. Deze heerlijke versie is gevuld met zomers fruit én is glutenvrij. Win-win!

Rudolph van Veen
Rudolphs Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Ingredienten

8
Personen

Deeg

  • 130 g boekweitmeel
  • 100 g roomboter
  • 50 g suiker
  • 2 el koud water
  • 1 tl vanille-extract

Vulling

  • 100 g frambozen
  • 100 g aardbeien
  • 4 nectarines
  • 1 el olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 45 minuten

Deeg

Stap 1:
Verkruimel het meel met de boter en de suiker. Voeg het water en de vanille toe. Kneed tot een soepel zacht deeg met de hand, keukenmixer met deeghaak of in de foodprocessor. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een grote ronde lap van 25 tot 30 cm doorsnede en leg op de bakplaat. Smeer het deeg dun in met olijfolie.

Vulling

Stap 1:
Prak met een vork de helft van de frambozen en aardbeien. Verdeel over het deeg. Houd ongeveer 5 cm van de rand vrij.

Stap 2:
Verwijder de pit en snijd de perzik in parten. Verdeel de perzikparten en de rest van de aardbeien en frambozen over het midden van het deeg. Vouw de rand van het deeg met kleine stukjes tegelijk naar binnen tot aan het fruit. Bestrijk het deeg met olijfolie. Bak de crostata ongeveer 30 minuten in de oven. Je kan het zowel warm als koud eten.

Geef je waardering

44
Crostata met zomerfruit
Crostata met zomerfruit