De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crostata met zomerfruit

Deze crostata is gevuld met zomers fruit én is volledig plantaardig en glutenvrij.

45 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Crostata met zomerfruit

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Crostata is een Italiaanse fruittaart met zanddeeg. Deze heerlijke versie is gevuld met zomers fruit én is glutenvrij. Win-win!

Bereidingswijze

Deeg

Stap 1:
Verkruimel het meel met de boter en de suiker. Voeg het water en de vanille toe. Kneed tot een soepel zacht deeg met de hand, keukenmixer met deeghaak of in de foodprocessor. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een grote ronde lap van 25 tot 30 cm doorsnede en leg op de bakplaat. Smeer het deeg dun in met olijfolie.

Vulling

Stap 1:
Prak met een vork de helft van de frambozen en aardbeien. Verdeel over het deeg. Houd ongeveer 5 cm van de rand vrij.

Stap 2:
Verwijder de pit en snijd de perzik in parten. Verdeel de perzikparten en de rest van de aardbeien en frambozen over het midden van het deeg. Vouw de rand van het deeg met kleine stukjes tegelijk naar binnen tot aan het fruit. Bestrijk het deeg met olijfolie. Bak de crostata ongeveer 30 minuten in de oven. Je kan het zowel warm als koud eten.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Rudolphs Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker