Quinoa-kikkererwtenburger
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg eenderde van de kikkererwten toe.
- Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap eruit.
- Mix in een keukenmachine de resterende kikkererwten, eieren, beschuiten, knoflook, het sap en de rasp van de citroen, olijfolie, komijnzaad, een beetje zout en versgemalen peper.
- Meng in een kom het kikkererwtenmengsel met de quinoa. Vorm burgers van het quinoa-kikkererwtenmengsel.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers circa 2 minuten aan beide kanten. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rasp de cheddar.
- Verdeel de kaas over de burgers en bak circa 5 minuten in de oven.
Gekaramelliseerde uienringen
- Pel en snijd de ui in ringen.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Leg de uienringen in de pan, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en fruit de uienringen circa 5 minuten. Breng op smaak met de honing. Blus af met de frambozenazijn. Laat de uien circa 5 minuten sudderen.
Groente
- Verwarm een grillpan voor.
- Snijd de broodjes doormidden en gril circa 1 minuut.
- Snijd de little gem in vieren. Besmeer de little gem met olie en rooster circa 1 minuut aan beide kanten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de tomaat in dikke plakken.
Spicy paprikamayo
- Meng de mayonaise met de ketchup, chiliflakes, gerookte paprikapoeder, het sap van een halve citroen en de ras el hanout.
Opbouw
- Beleg een hamburgerbroodje met een laagje spicy mayonaise, quinoa-kikkererwtenburger, little gem, tomaat, gekaramellisserde uien en nog een beetje spicy mayonaise.
0 reacties