Gehaktballetjes
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur 2 boterhammen in kleine stukjes en leg ze in een kom. Schenk de melk erbij en laat het brood de melk opzuigen. Pluk en snijd de peterselie fijn. Pel en pers de knoflook. Voeg het gehakt, de peterselie en de knoflook toe aan de kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Kneed het gehakt en draai er kleine balletjes ter grootte van een pingpongbal van. Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in circa 3 minuten rondom bruin. Schep de gehaktballetjes in een ovenschaal. Snijd de mozzarella in blokjes. Halveer de cherrytomaten en knijp de zaadlijsten/vocht eruit (dit om te voorkomen dat het gerecht te nat wordt). Verdeel de cherrytomaten en de mozzarella over de gehaktballetjes. Voeg de olijven toe. Bak de gehaktballetjes in de oven in circa 15 minuten gaar. Pluk de basilicum en verdeel de blaadjes over de gehaktballetjes.
Salade
Meng de balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge door de sla. Rooster de resterende boterhammen in een broodrooster krokant. Halveer het brood en serveer bij de salade.
Meld je aan en praat mee