De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gehaktballetjes uit de oven met mozzarella

Laat je verrassen door deze heerlijke gehaktballetjes met mozzarella uit de oven!

30 MIN
Gehaktballetjes uit de oven met mozzarella

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gehaktballetjes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur 2 boterhammen in kleine stukjes en leg ze in een kom. Schenk de melk erbij en laat het brood de melk opzuigen. Pluk en snijd de peterselie fijn. Pel en pers de knoflook. Voeg het gehakt, de peterselie en de knoflook toe aan de kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Kneed het gehakt en draai er kleine balletjes ter grootte van een pingpongbal van. Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in circa 3 minuten rondom bruin. Schep de gehaktballetjes in een ovenschaal. Snijd de mozzarella in blokjes. Halveer de cherrytomaten en knijp de zaadlijsten/vocht eruit (dit om te voorkomen dat het gerecht te nat wordt). Verdeel de cherrytomaten en de mozzarella over de gehaktballetjes. Voeg de olijven toe. Bak de gehaktballetjes in de oven in circa 15 minuten gaar. Pluk de basilicum en verdeel de blaadjes over de gehaktballetjes.

Salade

Meng de balsamicoazijn en de olijfolie extra vierge door de sla. Rooster de resterende boterhammen in een broodrooster krokant. Halveer het brood en serveer bij de salade.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker