Couscous is easy to make en knetter lekker bovendien. Je kunt er alle kanten mee op en het is snel bereid. Een top product voor elk moment. Maak er een couscous recept mee of verwerk het als basis in salades. ​​​​

Couscous

Couscous is geen op zichzelf staande graansoort zoals rijst. Couscous is een graanproduct gemaakt van (durum)tarwemeel en water. Er bestaan verschillende varianten waaronder ook volkoren couscous. Die laatste bevat is rijk aan koolhydraten en bevat een boel vezels, vitamines en mineralen. Dat maakt het de perfecte basis voor een (gezond) maal zoals een couscous salade of een ander couscous recept.

Couscous-recept

Couscous is niet alleen een mooie aanvulling op je dagelijkse behoefte aan koolhydraten, het bevat ook een bult eiwitten. 12,5% in ongekookte vorm. Verder bevat het ook onder andere vitamine C, kalium, calcium, magnesium en andere goede voedingsstoffen. Genoeg redenen om een couscous recept aan de haak te slaan. Daarvoor hoef je niet ver te zoeken, want hier vind je er genoeg. Dit fijne recept hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en kun je overigens al binnen 30 minuten op tafel hebben als je wilt. Neem nou de Lemon tabouleh met merguez.

Couscous-salade

Couscous is een welkome aanvulling op je salade om de boel wat meer body te geven, beter te laten vullen en je daarmee een verzadigder gevoel te bezorgen door de bron van vezels die het bevat. Zeker wanneer je een salade als maaltijdsalade inzet is een couscous-salade een goede optie voor een goede bodem. Een goed voorbeeld daarvan is de couscous-salade met Griekse touch. Köfte, couscous en tzatziki is wat de pot schaft als je dit couscous recept op tafel knalt.