Parelcouscoussalade met gerookte makreel, gerookte olijfolie, sinaasappel, lof en noten

8
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Kook de parelcouscous en gort (apart) beetgaar.

Maak de gerookte makreel schoon door het vel te verwijderen, de graten te verwijderen en pluk de gerookte makreel in grove stukken.

Pluk, was en droog de koriander en munt en snijd in dunne reepjes. Haal de partjes citroen uit de halve citroen en haal de partjes sinaasappel uit de hele sinaasappel en doe de partjes in een grote mengkom. Knijp de rest van de sinaasappel boven de mengkom uit. Bak de pijnboompitten op 180 7 minuten in de oven goudbruin.

Snijd de wit- en roodlof naar eigen creatie en voeg toe aan de mengkom. Pel en snijd de halve rode ui in hele dunne halve ringen en voeg toe aan de mengkom. Snijd de halve venkel in hele dunne repen en voeg toe aan de mengkom. Was de little gem en snijd of pluk naar eigen inzicht en voeg toe aan de mengkom. Haal de pitjes uit de granaatappel en bewaar.

Meng alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met de olijfolie en zout en versgemalen peper.

Serveer de salade naar eigen inzicht op een schaal en garneer naar eigen inzicht met de ingrediënten die je gebruikt hebt en die je nog over hebt.

TIP
Als je het lekkerder vindt om alle groenten (beet)gaar te hebben zul je de venkel (en andere groenten die je wilt gebruiken) even moeten blancheren in kokend water.

Ingredienten

4
Personen

Voor de salade

  • 100 g parelcouscous
  • 100 g gort
  • 1 gerookte makreel
  • 6 takken koriander
  • 6 takken munt
  • 0.5 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 50 ml gerookte olijfolie (valderama)
  • zout en peper
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g cashewnoten
  • 50 g pecannotten
  • 40 g sesamzaadjes
  • 1 roodlof
  • 1 witlof
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 venkel
  • 1 little gem
  • 1 granaatappel
  • 5 minimozzarella
  • 4 el Turkse yoghurt
Geef je waardering
8