Bereiding
Snipper de uien en pers de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd alle groenten in grove blokken of repen.
Maak een mengsel van de ras el hanout, saffraandraadjes, peterselie, olijfolie en een kopje water.
Verhit de olijfolie in de tajine en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomaten toe en bak een paar minuten mee. Giet hier de helft van het kruidenmengsel overheen en vervolgens 1 liter water. Breng dit aan de kook.
Leg dan de groenten dakpansgewijs in de tajine. Eerst de groenten die een langere tijd nodig hebben om te garen (aardappelen en pompoen) voeg dan de rest (wortels, courgette en aubergine) toe. Giet de rest van het mengsel over de groenten.
Doe de deksel erop en laat 10 minuten pruttelen. Voeg dan de kikkererwten toe. Bedek de tajine weer en laat de groenten 30 minuten smoren. Giet van tijd tot tijd wat kookvocht eroverheen.
Doe de bloemkool in stukjes in een keukenmachine en maal ze fijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en voeg dan de bloemkoolkorrels toe. Bak de bloemkoolkorrels 5 minuten aan. Breng op smaak met een beetje zout. Haal de deksel van de tajine als de groenten gaar zijn.
Serveren
Schep de bloemkoolcouscous op de borden. Schep de groente erop en giet de bouillon erbij. Garneer het gerecht met de rest van de peterselie.
0 reacties