Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de wortels in plakjes.
Leg de wortelplakjes in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en rooster 10 minuten in de oven. Voeg hierna de tomaten bij de peen in de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn en knip de tuinkers los.
Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Meng er vervolgens 2/3 van de peterselie en de tuinkers door en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de ghee in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauw uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakresten.
Kneus de knoflook. Verhit de roomboter in de koekenpan met bakresten en gekneusde knoflook en voeg de overige peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Meng de tomaten en wortel door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden. Verwijder de knoflook uit de saus. Serveer met de kabeljauw en de botersaus.
0 reacties