De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Couscous met verse spinazie, gerookte schelvis en granaatappelpitjes

Verwarm de schelvis volgens de verpakking. Giet de warme bouillon op de couscous, dek af met folie en laat ongeveer 5 minuten wellen. Snijd met een mes de schil van de sinaasappel en snijd vervolgens de partjes uit de sinaasappel.

Direct naar recept
Gerookte schelvisfilet

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de schelvis volgens de verpakking.  

  2. Giet de warme bouillon op de couscous, dek af met folie en laat ongeveer 5 minuten wellen.  

  3. Snijd met een mes de schil van de sinaasappel en snijd vervolgens de partjes uit de sinaasappel.  

  4. Snijd de partjes in stukjes van ongeveer 1 centimeter en meng in een grote kom met de spinazie. Bewaar eventueel overgebleven sap in een aparte kom voor de dressing. 

  5. Halveer de granaatappel en leg het snijvlak op je hand. Houd je hand boven een kom of de wasbak, en sla met een pollepel op de bovenkant van de granaatappel. Als het goed is vallen de pitjes nu uit de granaatappel. Ga zo door tot alle pitjes uit de granaatappel zijn. Zet apart. 

  6. Roer met een vork de couscous los en breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie.  

  7. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en verwijder de kern. Snijd de bladeren verticaal in reepjes van 1 à 2 centimeter breed. Meng samen met de couscous door de spinazie. 

  8. Hak de kruiden fijn. Meng voor de dressing de resterende ingrediënten met elkaar en voeg eventueel het sinaasappelsap toe. Proef, breng op smaak met zout en peper en meng door de salade.  

  9. Trek met een vork de schelvis uit elkaar en garneer de salade met de vis en de granaatappelpitjes. 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.