Stappenplan
-
Verwarm de schelvis volgens de verpakking.
-
Giet de warme bouillon op de couscous, dek af met folie en laat ongeveer 5 minuten wellen.
-
Snijd met een mes de schil van de sinaasappel en snijd vervolgens de partjes uit de sinaasappel.
-
Snijd de partjes in stukjes van ongeveer 1 centimeter en meng in een grote kom met de spinazie. Bewaar eventueel overgebleven sap in een aparte kom voor de dressing.
-
Halveer de granaatappel en leg het snijvlak op je hand. Houd je hand boven een kom of de wasbak, en sla met een pollepel op de bovenkant van de granaatappel. Als het goed is vallen de pitjes nu uit de granaatappel. Ga zo door tot alle pitjes uit de granaatappel zijn. Zet apart.
-
Roer met een vork de couscous los en breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie.
-
Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en verwijder de kern. Snijd de bladeren verticaal in reepjes van 1 à 2 centimeter breed. Meng samen met de couscous door de spinazie.
-
Hak de kruiden fijn. Meng voor de dressing de resterende ingrediënten met elkaar en voeg eventueel het sinaasappelsap toe. Proef, breng op smaak met zout en peper en meng door de salade.
-
Trek met een vork de schelvis uit elkaar en garneer de salade met de vis en de granaatappelpitjes.
0 reacties