De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Marokkaanse vega stoof met bloemkoolcouscous

Deze Marokkaanse vega stoof barst van de groenten en heeft een heerlijke kruidige smaak.

Direct naar recept

Bereidingswijze

Snijd de ui, aubergine, courgette en tomaat in evengrote stukken van ongeveer 4 x 4 centimeter. Snijd de wortel en knoflook in dunne plakjes. Verwarm een grote braadpan met een scheut olijfolie en bak hierin op middelhoog vuur de groenten aan, behalve de tomaat en knoflook. Roer regelmatig totdat de groenten een goudbruine kleur krijgen. Voeg de knoflook toe, samen met de ras el hanout kruiden en het laurierblad. Fruit de kruiden mee totdat ze beginnen te geuren, en voeg dan de tomatenblokjes en kikkererwten toe. Blus het geheel af met de bouillon en laat 15-20 minuutjes stoven.

Snijd de munt fijn. Meng ode yoghurt met olijfolie, het gemalen korianderzaad, de helft van de munt en een klein beetje peper en zout. Maak de bloemkool schoon en snijd in grove roosjes. Pulseer een aantal keer, totdat de bloemkool zo fijn is als couscous. Serveer de vegastoof met de bloemkoolcouscous en de yoghurt-muntdip.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.