De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

köfte met couscoussalade en tzatziki

Zelf köfte maken? Dit recept voor köfte met couscoussalade en tzatziki is het uitproberen meer dan waard!

30 min (voor)bereidingstijd
Köfte met couscoussalade en tzatziki

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

"Aan de slag met Turkse köfte? Heerlijk! Breng het gehakt op smaak met je favoriete kruiden."

Bereidingswijze

Kofte

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook.

  2. Pel en snijd 1 teen knoflook. Pel en snipper de ui. Doe het gehakt in een kom met het paprikapoeder, komijnpoeder, ei, zout, peper, knoflook en ui. Kneed door elkaar en sla de lucht uit het gehakt, door het mengsel terug in de schaal te gooien.

  3. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Maak langwerpige gehaktballetjes (köfte) van het gehaktmengsel. Verhit een scheut olie en bak de köfte.

  5. Plaats een zeef boven een kom en rasp hierin de helft van de komkommer. Laat uitlekken.

  6. Snijd de paprika en de overige komkommer in blokjes.

  7. Druk het laatste vocht uit de geraspte komkommer en meng met de yoghurt. Rasp de schil van een halve citroen en een knoflookteen erboven.

  8. Giet de couscous af en meng met de paprika- en komkommerblokjes.

  9. Snijd de peterselie en schep door de coucoussalade. Breng op smaak met zout en peper.

  10. Verdeel de couscoussalade, köfte en tzatziki over de borden.

    Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker