Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • zout en peper
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 400 g rundergehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 1 ei
  • 2-4 el paneermeel
  • 400 g parelcouscous
  • zonnebloemolie
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 0,5 bosje krulpeterselie

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Breng een pan met water en zout aan de kook.

2. Pel en snijd 1 teen knoflook. Pel en snipper de ui. Doe het gehakt in een kom met het paprikapoeder, komijnpoeder, ei, zout, peper, knoflook en ui. Kneed door elkaar en sla de lucht uit het gehakt, door het mengsel terug in de schaal te gooien.

3. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Maak langwerpige gehaktballetjes (köfte) van het gehaktmengsel. Verhit een scheut olie en bak de köfte.

5. Plaats een zeef boven een kom en rasp hierin de helft van de komkommer. Laat uitlekken.

6. Snijd de paprika en de overige komkommer in blokjes.

7. Druk het laatste vocht uit de geraspte komkommer en meng met de yoghurt. Rasp de schil van een halve citroen en een knoflookteen erboven.

8. Giet de couscous af en meng met de paprika- en komkommerblokjes.

9. Snijd de peterselie en schep door de coucoussalade. Breng op smaak met zout en peper.

10. Verdeel de couscoussalade, köfte en tzatziki over de borden.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

         

          Geef je waardering

          421
          Köfte met couscoussalade en tzatziki