Marokkaanse couscous-ovenschotel

23
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Couscous

Breng een pan met het water, bouillonblokje, sap van de citroen en de chilivlokken aan de kook. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Snijd de abrikozen fijn. Meng in een grote kom de couscous, kikkererwten, abrikozen en rozijnen. Schenk de bouillon op de couscous, dek af met een bord en laat circa 5 minuten wellen. (Uiteindelijk moet de couscous al het vocht opgenomen hebben).

Gehakt

Pel en snijd de ui in halve ui ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het gehakt, ui en kaneelpoeder circa 6 minuten op laag vuur. Pluk en snijd de blaadjes koriander fijn. Schil en snijd de bleekselderij in kleine stukken. Voeg de bleekselderij toe aan het gehakt en bak circa 5 minuten. Voeg de koriander toe en warm goed door.

Marokkaanse couscous ovenschotel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het gehaktmengsel in een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de couscous (zonder vocht) over het gehaktmengsel. Snijd de mozzarella in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Verdeel de feta , cherrytomaten en de plakjes mozzarella over de couscous. Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is.

Ingredienten

4
Personen

Marokkaanse couscous-ovenschotel

  • 1 l water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 citroen
  • 1 el chilivlokken
  • 400 g kikkererwten (pot)
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 300 g couscous
  • 60 g rozijnen
  • 1 ui
  • zonnebloemolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 el kaneelpoeder
  • 10 takjes koriander
  • 1 bos bleekselderij
  • 1 bol mozzarella
  • 250 g cherrytomaten

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
23