De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zriga met oranjebloesemwater en maslouka sigaartjes

45 min kooktijd
Zriga met oranjebloesemwater en Maslouka Sigaartjes

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zriga
Splits de eieren en klop het eigeel los met de suiker en de gecondenseerde melk. Schenk het mengsel in een pan. Roer de maïzena in het blikje van de gecondenseerde melk aan met een scheutje water en vul het blikje tot aan de rand met water. Schenk het maïzenawater in de pan met gecondenseerde melk en voeg nog drie blikjes water toe. Breng langzaam, al roerende in één richting, aan de kook. Laat circa 4 minuten zachtjes koken en voeg naar smaak oranjebloesemwater toe. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen.

Malsouka sigaartjes
Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter. Hak de noten fijn. Voeg de suiker en een scheutje oranjebloesemwater toe en meng goed. Bestrijk de vellen filodeeg aan beide kanten met boter en verdeel een streep vulling over de onderkant. Rol het filodeeg op. Bak de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in 3-5 minuten goudbruin.

Gevulde dadels
Maal de suiker, amandelen en het oranjebloesemwater in de mixer fijn. Heb je nog wat vulling van de malsouka sigaartjes over, dan kan dit er gewoon bij. Vul de dadels ermee.

Serveer
Serveer de afgekoelde Zriga in kommen. Serveer de sigaartjes en de dadels apart.

TIP: serveer met Tunesische thee

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker